Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Çiğ Börek Hamuru

Çiğ Börek Hamuru

Çiğ Börek Hamuru, diğer börek hamurlarından biraz farklı olmaktadır. Genel olarak börek hamurları, mayalı olurken; Çiğ Börek Hamuru için herhangi bir maya eklemeyeceğiz. Eğer böreklerimizin kabarmasını istiyorsak, o zaman su yerine soda koyduğumuz zaman böreklerimiz daha da kabaracaktır. Fakat genellikle soda çok uygulanmamaktadır. Boş hamurla yaparsanız, çiğ böreğiniz daha güzel ve lezzetli olacaktır. Aynı şekilde, hamurun içine sirke koyduğunuz zamanda kabaracaktır. Sirke değişik olup kabaracağı için aynı zamanda da güzel bir tat verdiğinden, büyük restoranlarda bile yapılırken sirke kullanılmaktadır. Sizler de evinizde çok güzel harikalar yaratmak ve aynı zamanda da çocuklarınızla ve eşinizle yapacağınız kahvaltılarınızda çeşit bol olsun istiyorsanız, çiğ börek yaparak ailenizle birlikte, güzel bir kahvaltı yapmanız mümkün olacaktır. Çiğ börek, bazı bölgelerde ise Tatar Böreği diye bilinmektedir. Ama ülkemizin genelinde, Çiğ Börek olarak bilinmektedir.

Bu börek kızgın sıvı yağ içerisine atılarak kızartılacağı için, kalori bakımından biraz ağır olacağını unutmamanız gerekmektedir. Kalorisini azaltmak istiyorsanız, hamurun üzerinde asla ve asla un olmaması gerekmektedir ve Çiğ börek açılır açılmaz hemen, kızgın yağa atılarak pişirilmesi gerekmektedir. Genellikle, kıymalı yapılan bu börek istenildiği zaman isteğe göre, peynir ya da patates ile de yapmanız mümkün olacaktır.

Çiğ Börek Hamuru İçin (4 Kişilik)

  • 3 su bardağı un
  • 1 Çorba kaşığı sirke y da soda
  • 2 çay bardağı su (Eğer az olursa, su koyabilirsiniz.)
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt ya da 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • Tuz

Çiğ Börek Hamuru Nasıl Yapılır?


İlk önce derin ve büyük bir kabın içerisine, 3 su bardağı unumuzu eleyiniz. Unu elediğiniz zaman, içerisinde bulunan topaklaşmaları engellemiş olacaksınız. Üzerine serpiştirerek tuzumuzu koyuyoruz. Kabın içerisinde havuz şekline gelecek şekilde aralıyoruz. İlk başta bir kaşık sirkeyi ya da bir kaşık sodayı dökmemiz gerekmektedir. Ardından isteğe göre sıvı yağı da koyabiliriz. Zaten hamurumuz sıvı yağda kızaracağı için, hamurun daha ağır olmaması için koymayabilirsiniz. Sütümüzü ya da yoğurdumuzu da ekliyoruz. 2 çay bardağı suyumuzu ve 1 yumurtamızı da kırıyoruz. Hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.

Bu yapmış olduğumuz hamurdan yaklaşık olarak 10 tane çiğ börek yapılmaktadır. Hamurumuzu küçük parçalar haline bölerek, hazırlamış olduğumuz içi böreğimizin içine koyuyoruz. Bölmüş olduğumuz hamurlarımızı açarken, unutmamanız gereken hamurun kalınlığının bir madeni para kalınlığında olması gerekmektedir. Eğer çok kalın açarsanız hamuru, çok fazla yağ çekecek. Eğer ince olursa da böreğimizin dağılma ihtimali çok yüksek olacaktır. Bu yüzden kalınlığına çok dikkat etmek gerekmektedir.

Hamurunuzdan bir parça alarak yuvarlak şekilde hamur açılır. Daha önceden ayrı bir kabın içerisinde hazırlamış olduğunuz içi, hamurun yarısına kadar hamurun üzerine koyunuz ve boşta kalan parça, konulan için üzerini kaplayacak şekilde kapatılır. Dikkat etmeniz gereken, böreğinizin yarım ay şeklinde olmasıdır.

Çiğ Börek Hamuru, atmış olduğunuz yağın çok kızgın olmasına dikkat ediniz. Çiğ böreklerinizin daha hafif olmasını istiyorsanız, o zaman mutlaka bir tepsi içerisine kâğıt havlulardan koyun ve pişen çiğ böreklerinizi bu kâğıt havlunun üzerine koyarak, kâğıt havluların yağı emmesini sağlayabilirsiniz.

Çok güzel ve çok kolay bir börek olduğu için sizler de kolaylıkla yapabileceksiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 18.01.2024 23:54:15
Çiğ Börek Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Çiğ Börek Hamuru Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Çiğ Börek Hamuru"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Dilim Börek
Dilim Börek
Dilim Börek evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz çıtır çıtır olması sebebi ile de çok seveceğiniz tatlar arasında yer alıyor. Üstelik iç harcını oldukça farklı seçerek değişik tatlar hazırlayabilmenize de olanak sağlaması bakımından çok se...
Kaşarlı Milföy Böreği
Kaşarlı Milföy Böreği
Kaşarlı Milföy Böreği evde en rahat hazırlayabileceğiniz ve evde bulunan malzemelerinizle hem aileniz için hem de misafirleriniz için çok rahat bir şekilde yiyecek bir şeyler hazırlamanızı sağlayan börek tarifleri arasında yer alıyor. Her ne kadar ka...
Peynirli Tepsi Böreği
Peynirli Tepsi Böreği
Peynirli Tepsi Böreği, annelerimiz ve ninelerimiz tarafından yapılarak günümüze kadar gelen peynirli tepsi böreği ile sizlerde çocukluk günlerinizi hatırlayıp yeniden o günlere dönmek isterseniz bu enfes lezzetle yeniden tanışabilirsiniz. Ana yemek o...
Lor Böreği
Lor Böreği
Lor böreği, Gaziantep yöresine ait bir börek çeşididir. Lor peynirle hazırlanan iç Gaziantep'te pide fırınlarına gönderilerek kapalı pide şeklinde pişirilir. Ancak fırına göndermek istemeyenler evde hamurunu hazırlayarak böreği tava ya da saçta da pi...
Börek Kaç Kalori?
Börek Kaç Kalori?
Börek kaç kalori, kalori hesabı diyet yapan kişiler için önemli bir ayrıntıdır. Kalori hesabı yaparak diyet yapmak kişinin daha bilinçli olmasını ve hesapladığı kaloriye göre beslenmesine yardımcı olur. Bu sayede kilo vermek kolaylaşır. Kişinin yaşam...
Pastırmalı Börek
Pastırmalı Börek
Pastırmalı Börek yapımı, oldukça kolay ve diğer böreklerden pek farklı olan bir börek olmamaktadır. Sizler de pastırma yemeyi seviyorsanız, o zaman bu pastırmayı börek yaparsanız hem hazmetmeniz kolay olacak hem de tadı çok lezzetli olacağı için seve...
1 Dilim Börek Kaç Kalori?
1 Dilim Börek Kaç Kalori?
1 dilim börek kaç kalori, börek tarifleri pratik olduğu için genellikle hazır yufkalar ile yapılmaktadır. 1 tane yufka yaklaşık 8 dilim ekmek ile eş değerdedir. Börekler kızartma yöntemi ile değil de fırında pişirilirse kalori bakımından daha iyi bir...
Börek Kaç Derecede Pişer
Börek Kaç Derecede Pişer
Börek kaç derecede pişer, Börek pişirmenin ideal ir pişirme süresi yoktur. Börek hazırlanan hamurun çeşidine ve böreğin türüne göre pişirme derecesi farklılık gösterebilir. Hazırlanan böreğin kalınlığı da pişirme ısısı için önemli bir faktördür. Böre...
Börek Sosu
Börek Sosu
Börek sosu, börek mutfaklarda fazlası ile yer verilen bir hamur işi türüdür. Herkesin kendine göre bir börek tarifi ve yapım şekli vardır. Börekler ıspanaklı, patatesli, kıymalı, peynirli ya da farklı iç malzeme hazırlanarak yapılsa da kullanılan sos...
Börek Sarma Şekilleri
Börek Sarma Şekilleri
Börek sarma şekilleri, hazır yufkadan hazırlayabileceğiniz, belki yüzlerce börek çeşidi vardır. Hazırlayacağımız böreklerin, iç harcı kadar sarma şekilleri böreklerin lezzeti ve görünümü bakımından oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu sarma yöntemler...
Pan Börek
Pan Börek
Pan börek, özellikle hafta sonu kahvaltıları için hazırlayabileceğiniz mükemmel bir lezzettir. Kahvaltı haricinde beş çaylarınıza eşlik etmesi için ya da özel misafirleriniz için de gönül rahatlığı ile hazırlayarak misafirlerinizi bu lezzet ile buluş...
Peynirli Börek Kaç Kalori?
Peynirli Börek Kaç Kalori?
Peynirli börek kaç kalori, peynirli börek kalori bakımından oldukça zengin bir hamur işidir. Ortalama 1 porsiyon peynirli börek 389 kalori içerir. Kilo kontrolü yapan kişilerin dikkatli tüketmesi gerekir. Özellikle açma yufka ile hazırlandığında kalo...

 

Sosisli Börek
Baklava Yufkasından Börek
Milföy Talaş Böreği
Hazır Yufkadan Kol Böreği
Tepsi Böreği
Yalancı Börek
Tavada Börek
Sodalı Börek
Çiğ Börek Hamuru
Sosisli Milföy Böreği
Tavada Milföy Böreği
Fırında Sigara Böreği
Fırında Patatesli Börek
Mercimekli Haşhaşlı Börek
Maden Sulu Börek
Mercimekli Milföy Böreği
Peynirli Milföy Böreği
Ekmek Böreği
Dilim Börek
Kaşarlı Milföy Böreği
Peynirli Tepsi Böreği
Lor Böreği
Börek Kaç Kalori?
Pastırmalı Börek
1 Dilim Börek Kaç Kalori?
Börek Kaç Derecede Pişer
Börek Sosu
Börek Sarma Şekilleri
Pan Börek
Peynirli Börek Kaç Kalori?
Popüler İçerik
Fırında Patatesli Börek
Fırında Patatesli Börek
Fırında Patatesli Börek özellikle çocukların çok sevdikleri börekler arasında yer alıyor. El açması hamur ile hazırlanabileceği gibi yufka ile de hazı...
Mercimekli Haşhaşlı Börek
Mercimekli Haşhaşlı Börek
Mercimekli haşhaşlı börek, çıtır çıtır bir özelliğe sahip olan börek tariflerinden biridir. Mercimeği börek harcı olarak kullanmak çok tercih edilmese...
Maden Sulu Börek
Maden Sulu Börek
Maden sulu börek, pratik olduğu kadar lezzetli börek tariflerinden biridir. içi yumuşacık dışı çıtır çıtır bir börek tarifi. Özellikle öğrenciler ve ç...
Mercimekli Milföy Böreği
Mercimekli Milföy Böreği
Mercimekli Milföy Böreği evde çok rahat bir şekilde hazırlayacağınız börekler arasında yer alıyor. Hamur açmaktan hoşlanmıyor ya da bilmiyorsanız ve y...
Peynirli Milföy Böreği
Peynirli Milföy Böreği
Peynirli Milföy Böreği evde hem çocuklarınız hem de misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz oldukça kolay yapımlı bir börektir. Yağ konusunda sıkıntı...
Ekmek Böreği
Ekmek Böreği
Ekmek Böreği evde bayatlamış olan ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz ve lezzetli bir börek hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer alıyor. Bu ba...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Börek Kaç Derecede Pişer
Börek Sosu
Börek Sarma Şekilleri
Pan Börek
Peynirli Börek Kaç Kalori?
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024